Slimme thermostaat voor stadsverwarming. slim of niet?

Slimme thermostaat voor stadsverwarming is dat wel zo slim?
De eerste vraag is heb je een slimme thermostaat nodig? En misschien heb je al een slimme thermostaat maar weet je dat niet.

Er zijn namelijk vier soorten thermostaten voor stadsverwarming.

1. De aan uit thermostaat die je zelf aan en uit zet.

2. De klokthermostaat die je zelf aan en uit zet maar waar je ook een klokprogramma in kan programmeren zodat de verwarming op bepaalde tijden aan of uit gaat.

3. De internetthermostaat die je zelf aan en uit zet, waar je ook een klokprogramma in kan programmeren zodat de verwarming op bepaalde tijden aan of uit gaat en die je op afstand kan bedienen met de smartphone of tablet. (deze wordt vaak slimme thermostaat genoemd geen idee waarom)

4. De slimme thermostaat. De slimme thermostaat is zeer geavanceerd, heeft hersens en kan namelijk zelf nadenken wanneer de verwarming wel en niet moet branden, voelt kou en warmte en weet precies wat jij lekker vind. Je bent namelijk zelf de slimme thermostaat.
Een thermostaat is zo slim als zijn baasje, neem je een internetthermostaat maar stelt je geen klokprogramma in en zet je de verwarming nooit op afstand aan of uit dan had je net zo goed een aan uit thermostaat kunnen nemen.

Heb je een aan uit thermostaat en vergeet je de verwarming uit te zetten als je naar bed gaat dan had je beter een klokthermostaat kunnen nemen.

Wij willen je alles verkopen maar de vraag is of je het wel echt nodig hebt. Wij verkopen dus geen slimme thermostaten omdat de handel in slimme mensen om ethische reden aan banden is gelegd. Wel verkopen wij goede thermostaten en systemen waarmee je per ruimte de verwarming kunt regelen dat is wel zo slim.