Stadsverwarming CV systeem spoelen

Stadsverwarming Spoelen meer noodzaak dan luxe

Als gevolg van zuurstof in het water, vervuiling vanuit de stadsverwarming leidingen buiten uw woning en roest uit uw eigen radiatoren en of vloerverwarmingsverdeler is het noodzakelijk om te spoelen.

Heeft u een stadsverwarming installatie in uw woning die niet goed meer warm wordt dan is tijd om actie te ondernemen want hoe langer de installatie bezig is met opwarmen hoe hoger uw verbruik.

Heeft u uitsluitend radiatoren en wordt alleen de bovenkant nog maar warm dan is één ding zeker uw radiatorkranen en onderblokken zitten dicht door vuil, Zij uw radiatorkranen jonger dan 15jaar en van een goed merk dan kunnen wij dit eenvoudig oplossen door het systeem te spoelen en eventueel een nieuw binnenwerk te plaatsen in kranen die niet meer te redden zijn.

Is uw installatie ouder dan 15 jaar dan is het toch echt noodzakelijk om alle radiatorkranen en onderblokken te vervangen door stadsverwarming geschikte exemplaren, het systeem te spoelen en te voorzien van een filter in de aanvoer naar uw nieuwe kranen.

U bespaart daarmee flink op uw stookkosten want uw woning komt sneller op temperatuur en uw retourtemperatuur wordt hoger waardoor u minder gigajoules gaat verbruiken.

Vloerverwarming spoelen is altijd noodzakelijk

Heeft u een vloerverwarming installatie die ouder is dan 15 jaar dan ontkomt u niet aan spoelen, vaak vervangen wij ook de verdeler door een RVS verdeler inclusief flowmeters zodat er per groep kan worden bekeken hoeveel water er doorheen stroomt.
Met een RVS verdeler blijft uw vloerverwarming vrij van roest zeker met een filter in de aanvoer naar de verdeler.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.