CV installatie inregelen

CV installatie inregelen

90% van de CV installaties in Nederland draait niet optimaal en verbruikt minimaal 10% meer gas en stroom dan nodig, een CV installatie inregelen betekend meer comfort en geld besparen.

Wordt de ene kamer lekker warm en blijven andere ruimtes koud? Het inregelen van de Cv installatie verhoogd het comfort en verlaagt het gasverbruik. Inregelen kan zowel bij vloerverwarming als radiatoren.

Heeft u stadsverwarming dan is inregelen verplicht. In een stadsverwarmingsinstallatie kunt u niet zomaar een nieuwe radiator plaatsen, een radiatorkraan of een voetventiel vervangen. De hydraulische balans in het systeem raakt dan verstoord met het gevolg dat de installatie niet meer goed warm wordt.

Een CV installatie inregelen geeft een flinke besparing op gas en stroom maar verhoogt ook de levensduur van uw CV ketel, inregelen wordt ook wel waterzijdig of hydraulisch inregelen genoemd.

CV installatie inregelenUw CV ketel geeft pas het optimale rendement als het verschil tussen de aanvoer en retour temperatuur van het CV water 20 graden bedraagt, bij stadsverwarming is dat zelfs 30 graden. De moderne CV ketels met modulerende branderregeling en modulerende pomp zorgen er dan ook voor dat het verschil zo optimaal mogelijk blijft en de besparing zo goed als maximaal is, toch valt er nog heel wat te besparen ook met een moderne HR CV ketel. De modulerende pomp in de CV ketel draait namelijk altijd te hard omdat deze een vrije doorstroom heeft over de radiatorkranen en zal pas terug moduleren op het moment dat het verschil tussen aanvoer en retour te groot wordt, te laat dus.

Een goed ingeregelde CV installatie is voorzien van dynamische voorinstelbare radiatorkranen waardoor het aantal liters dat door het systeem gaat beperkt wordt tot het geen maximaal nodig is. Wat resulteert in een lagere pompsnelheid en een lagere brandermodulatie en dus besparing van gas en elektra.

Hoe regelen wij uw CV installatie waterzijdig in:

Alle radiatoren worden voorzien van dynamische voorinstelbare radiatorkranen, per radiator wordt het aantal benodigde liters per minuut berekend en de kranen worden daarop afgesteld. De maximale pompsnelheid wordt afgesteld op het maximaal benodigd debiet. Er wordt proefgedraaid met het systeem waarbij de aanvoer en retourtemperatuur per radiator wordt gemeten en zo nodig bijgesteld. Vervolgens zal er per radiator of vloerverwarmingsgroep een analyse worden gemaakt met de warmtebeeldcamera.

Bekijk de voordelen van de Danfoss dynamisch voorinstelbare afsluiter in het filmpje

 

Heeft u interesse in een hoger rendement van uw CV systeem? Neem dan snel contact met ons op Bel 036-5296721.

Bekijk hier de pagina van regelvisie

Bel ons Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.