CV installatie inregelen

CV installatie inregelen

90% van de stadsverwarming installaties in Nederland draait niet optimaal en verbruikt minimaal 10% meer energie dan nodig, een CV installatie inregelen betekend meer comfort en geld besparen.

Wordt de ene kamer lekker warm en blijven andere ruimtes koud? Het inregelen van de Cv installatie verhoogd het comfort en verlaagt het stadsverwarming verbruik. Inregelen kan zowel bij vloerverwarming als radiatoren en is verplicht bij stadsverwarming.

Heeft u stadsverwarming dan is inregelen verplicht. In een stadsverwarmingsinstallatie kunt u niet zomaar een nieuwe radiator of vloerverwarming plaatsen, een radiatorkraan of een voetventiel vervangen. De hydraulische balans in het systeem raakt dan verstoord met het gevolg dat de installatie niet meer goed warm wordt en er een hoog verbruik optreed.

Een stadsverwarming installatie inregelen geeft een flinke besparing op uw maandelijks energienota maar verhoogt ook de levensduur van uw installatie, inregelen wordt ook wel waterzijdig of hydraulisch inregelen genoemd.

CV installatie inregelenUw stadsverwarming installatie geeft voor u pas het optimale rendement als het verschil tussen de aanvoer en retour temperatuur van het CV water zo klein mogelijk is u betaald immers voor het verschil tussen de aanvoer en retour temperatuur.
Het is dus zaak om zoveel mogelijk water door een radiator te krijgen zodat het water weinig tijd krijgt om warmte kwijt te raken.

Vaak plaatsen wij ook nog een energiezuinige A label pomp om het water snel door het systeem te verplaatsen, in een hoop gevallen zeker wanneer u gebruik zou maken van Jaga Low H2O convectoren lukt het dan om een verschil tussen aanvoer en retourtemperatuur te creëren van twee tot vijf graden waardoor u nagenoeg niets meer betaald voor uw verwarming maar wel geniet van een heerlijk warme ruimte.

Uw stadsverwarming leverancier ziet het liefst een verschil tussen aanvoer en retour van minimaal dertig graden maar uiteraard zijn wij er voor uw portemonnee en niet voor die van uw stadsverwarming leverancier u betaald immers al een onredelijk hoog bedrag voor het vastrecht van uw aansluiting.

Een stadsverwarming installatie die wij optimaliseren door een hoge doorstroom te creëren moet van de juiste componenten zijn voorzien omdat we door de hoge snelheid geen geluidsklachten en slijtage klachten willen hebben, vandaar dat wij alleen met de beste materialen werken.

Hoe regelen wij uw stadsverwarming installatie waterzijdig in:

Alle radiatoren worden voorzien van dynamische voorinstelbare radiatorkranen, per radiator wordt het aantal benodigde liters per minuut berekend en de kranen worden daarop afgesteld. De maximale pompsnelheid wordt afgesteld op het maximaal benodigd debiet. Er wordt proefgedraaid met het systeem waarbij de aanvoer en retourtemperatuur per radiator wordt gemeten en zo nodig bijgesteld om voor u het maximale rendement uit de installatie te halen. Vervolgens zal er per radiator of vloerverwarmingsgroep een analyse worden gemaakt met de warmtebeeldcamera.

 

Heeft u interesse in een hoger rendement van uw CV systeem? Neem dan snel contact met ons op Bel 036-5296721.

Bekijk hier de pagina van regelvisie

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.