Ventilatie Almere mechanische ventilatie unit wtw


Ventilatie

Schone lucht in uw woning of uw bedrijfspand is van groot belang maar niet altijd vanzelf sprekend. Wij leveren en installeren diverse mechanische ventilatie units en warmteterugwin systemen. U voelt zich een stuk prettiger in een omgeving met schone lucht.

Almere mechanische ventilatie
 MV box met montage Bekijk de prijs

Een gezond binnenklimaat is belangrijk voor uw gezondheid, en voorkomt allergieën bij kleine kinderen. Een goede afzuiging voorkomt schimmels en bacteriën in uw woning.

In de meeste woningen is het CO2 gehalte te hoog, CO2 gestuurd ventileren is dan een goede oplossing en voorkomt onnodige ventilatie en dus warmteverlies.

Om warmteverlies te voorkomen kan er geventileerd worden met een warmte terugwin unit WTW, deze blaast voorverwarmde lucht uw woning in. De WTW unit heeft een warmtewisselaar die de warmte van de afgezogen lucht overdraagt aan de koude lucht die van buiten wordt aangevoerd.

Voor in de badkamer en het toilet kan gebruik worden gemaakt van een klein ventilator die word ingeschakeld zodra het licht aangaat of wanneer de luchtvochtigheid in de badkamer te hoog wordt. De ventilator stop weer als de luchtvochtigheid op een normaal peil is of als de ingestelde naadraaitijd verstreken is.

Gaat u een energiezuinige woning bouwen dan is een standaard mechanische ventilatiebox niet meer van deze tijd. In een nieuwe woning wilt u het liefst zo energiezuinig mogelijk leven. Speciaal voor passiefwoningen en andere energiezuinige gebouwen zijn er speciale vraaggestuurde ventilatie systemen op de markt.

Vraag ons naar de mogelijkheden. Bel 036-5296721 of stuur ons een email.