stadsverwarming alternatief afsluiten duur


Stadsverwarming alternatief

Op zoek naar een stadsverwarming alternatief?

Wij leveren en installeren diverse alternatieve energiebronnen.

Met warmtepomp technologie is het mogelijk om de totale stadsverwarmingsinstallatie buitenspel te plaatsen. Met een zonneboiler of zonneboilercombi kunnen we een redelijke besparing realiseren en dient de stadsverwarming alleen nog als naverwarmer.

Nu €2600,- Subsidie op een warmtepomp Bekijk de aanbieding

Nu €2109,- Subsidie op een zonneboiler Bekijk de aanbieding

Nu €3809,- Subsidie op een Pelletkachel Bekijk de aanbieding

Nu €1000,- Subsidie op een warmtepompboiler Bekijk de aanbieding

Als u een warmtepomp toepast met PV zonnepanelen op uw dak, dan slaat u helemaal een duurzame klap. U heeft dan namelijk een all electric oplossing. U wekt namelijk zelf stroom op, de warmtepomp gebruikt deze stroom voor het bereiden van warmwater voor verwarming en tapwater.

stadsverwarming alternatief De warmtepomp als stadsverwarming alternatief.

De lucht water warmtepomp is meer dan een volwaardige vervanger van stadsverwarming. Bekijk de prijzen

Met deze opstelling verwarmt u niet alleen uw woning maar heeft u ook altijd voldoende warmwatervoorraad om te gebruiken in de keuken of de badkamer.

Bovendien is een warmtepomp geschikt voor het koelen van uw woning en kan functioneren als airco, vloerkoeling, plafond of wandkoeling. De warmtepomp is een gebruiker van stroom, dus wanneer u PV zonnepanelen op uw dak heeft dan kunt u dus volledig zelfvoorzienend stoken, zonder dure stadsverwarming rekeningen. Voor de lucht water warmtepomp zijn geen ingewikkelde boringen of graafwerkzaamheden nodig.

pelletkachel houtkachel CVHoutkachel of pelletkachel als stadsverwarming alternatief.

Met een hout of pelletkachel met een CV wisselaar kunt u een groot deel van uw warmtebehoefte voorzien. Bekijk de prijzen De kachels werken naadloos samen met een warmtepomp, zonnepanelen, warmtepompboiler of met naverwarming door stadsverwarming.

Met een pelletkachel is het zelfs mogelijk om te voorzien in de totale warmtebehoefte. U kunt namelijk een CV buffer opladen maar ook een drinkwaterboiler. De pelletkachel functioneert op buffertemperatuur maar ook op kamertemperatuur in combinatie met een klokprogramma.

De pelletkachel heeft een inwendige voorraad van 38KG pellets zodat u goed vooruit kunt. De pelletkachel is volledig modulerend en regelt dus zelf de verbranding en het vermogen van de kachel.

stadsverwarming alternatief warmtepompboiler nefitWarmtepompboiler als alternatief voor warm water van de stadsverwarming.

Met een warmtepompboiler heeft u altijd voldoende warmwater op voorraad voor 5 a 7 personen.Bekijk de prijzen

Als uw woning kant en klaar warmwater aangeleverd krijgt vanuit de stadsverwarming aansluiting dan is een warmtepompboiler een mooi alternatief, U levert dan zelf warm water en de stadsverwarming alleen nog maar verwarming.

Ook in een stadsverwarming set met een warmtewisselaar is de warmtepompboiler prima toe te passen. De warmtepompboiler beschikt over een extra spiraal en is daardoor uitermate geschikt om samen te werken met een hout/pelletkachel, warmtepomp of zonnecollectoren.

De warmtepompboiler is een gebruiker van stroom, en is voorzien van een aansluiting voor PV zonnepanelen voor een zo energiezuinig mogelijke werking.

Ook is het mogelijk om met zonnecollectoren en een zonneboiler of zonneboilercombi een groot deel van de warmtevraag af te dekken.

Zonwarmte is geen volwaardig stadsverwarming alternatief, met zonwarmte is het helaas niet mogelijk om zonder naverwarming te werken. Er zijn nou eenmaal genoeg dagen waarop de zon niet schijnt. Ook speelt de bufferruimte en het dakoppervlak een grote rol. Een verwarmingsinstallatie gebruikt nogal wat liters per uur en een hele dag stoken vereist dan ook een grote buffer. In de ideale situatie wordt er gebruik gemaakt van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren/convectoren. De meest energiezuinige oplossing met zonwarmte in combinatie met stadsverwarming is een zonneboiler waarbij drinkwater wordt opgewarmd dat eventueel wordt naverwarmd door een stadsverwarming set met warmtewisselaar.

Als u besluit om voor een stadsverwarming alternatief te gaan en dus besluit om de stadsverwarmingsaansluiting af te laten koppelen dan betaald u geen vastrecht meer voor de aansluiting.

Wij kunnen u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden en het gehele traject van het afsluiten van de stadsverwarming samen met u bewandelen.

Bent u de stadsverwarming zat en wenst u een duurzamere oplossing voor uw portemonnee? Aarzel dan niet en Bel 0365296721 voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Bekijk hier warmtepomp startpagina.nl